måndag 10 september 2012

Recept: Blåbärskakor



Ingredienser
200 g smör (rumstempererat och helst skuret i tärningar)
4 1/2 dl mjöl 
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker


2 nävar små marshmallows

Rejält med frusna blåbär (färska blir för smetigt!)

Hur man gör
Blanda smör, socker, mjöl och vanilj tills det blir en deg. Smula degen och blanda med marshmellows och blåbär.

Tryck ut till ganska tjocka men små kakor. Grädda i 175°C i ca 15 min. 
Låt svalna något. De är godast ljumma (som små blåbärspajer, men går utmärkt att ha i frysen och värma på när suget uppstår. 

In English: Blueberry & Marshmellow cookies

200 g butter (at room temperature)
4 1/2 dl flour
1 dl sugar
1 tsp vanilla sugar


2 handfuls of small marshmellows


Plenty of deep frozen bluberries (fresh just gets crushed - you need them frozen and hard)

Mix sugar, flour, butter & vanilla into cookie dough. Crumble the dough and blend in the marshmallows and blueberries. Make rather thick but small cookies. Bake in the oven for app 15 min at 175° C. They taste best still slightly warm, but you can put them in the freezer and just heat up as many as you want when you need to!

1 kommentar:

  1. Ah, dessa verkar ju grymma! Och baka är ju typ vad jag gör på dagarna just nu i väntan på leverans.. Blir att testa!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...