söndag 7 april 2013

Tantskoporr!

Igår hade jag för avsikt att gå på Vintagemässan med Kristina men när vi kom fram var det jordens kö, och att stå och vänta för att få komma in i en lokal där det säkert redan var rätt utplockat kändes... Ja, ovärt, helt enkelt (som flickan sa om Iggy Pop). Istället begav vi oss till närbelägna Myrorna där jag firade triumfer i skoshopping.

Först ett par helt oanvända pjuck i brunt skinn från Jerns som väl får betecknas som de ultimata tantskorna:

 

Sjukligt sköna, och jättefina om man som jag har en fäblesse för tantskor!

Vidare ett par från Sköna Marie i brunt skinn och mocka som var aningen mindre tantiga (men bara aningen) och minimalt mer använda:Magiskt sköna att gå i var de också så Sköna Marie gjorde skäl för namnet både utseendemässigt och komfortmässigt.

Sedan ett par av det okända märket Jan Of Warsczawi som möjligen kan vara polskt (?). Skorna var i alla fall äldre (skulle gissa 50-60-tal) och i vinrött snakeskin-mönstrat skinn (total Tant Raffa-varning, yay!). Jag kände mig som en tvättäkta filmstjärnevamp i dem , i alla fall, och jag tvivlar på att de blivit använda mer än en handfull gånger och sannolikt aldrig utomhus:

Även dessa var fruktansvärt bekväma - jag undrar varför jag aldrig hittar lika bekväma nya skor? Antagligen för att jag köper lägre kvalitet då, eller så var skorna helt enkelt skönare förr.

Till slut blev det ett par svarta satin-pumps med leopard-detaljer och lätt plattform av okänt ursprung, som är perfekta för att spruca upp en LBD med och så sköna att man ledigt kan gå en hel dag i dem trots klackhöjden:


Betalade väl en femhundring för dem allt som allt, så det var total fyndshopping. Jag köpte en del kläder också, men då de är under tvättning får foton anstå till en annan gång!

1 kommentar:

  1. Ett klart fynd!

    EN sak som jag tror gör moderna högklackade skor så obekväm är att moderna tillverkare ofta inte verkar fatta att det inte bara är klackhöden, utan också vinkeln. Är den felaktigt så kan även en moderat klackhöjd vara hemska att gå i.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...