tisdag 13 november 2012

Jag, jag, jag

Under senaste året har jag gått upp tio kilo. Det finns god, rent medicinsk anledning till det men det känns inte kul. Inget passar längre och knäna talar om för mig att jag blivit tyngre, så det är dags för att ta hand om mig lite bättre.

Till att börja med behöver jag börja träna, och jag har påbörjat ett "couch to 5K"-program – alltså ett program för att stegvis gå från soffan till att kunna springa 5 kilometer. Jag kommer att gå i mål lagom till årsskiftet vilket känns som en bra milstolpe. Förutom det ska jag försöka lägga in regelbundna promenader. Jag kommer också så smått att börja lägga till styrketräning, vilket rygg och axlar verkligen behöver.

Och så försöker jag äta sunt. Jag orkar inte med något väldigt seriöst för närvarande, även om WW alltid funkat jättebra för mig förut. Istället kommer jag att fokusera på mer grönsaker, mer rotfrukter och mer baljväxter. Frukt också, för sötsuget, och en och annan sötsak med, men bara sådant jag bakat själv (om det inte är choklad från Ejes förstås, men det äter jag i så extremt små mängder och så sällan att det knappast räknas). Överhuvudtaget ska jag laga all mat själv från grunden så jag vet vad jag stoppar i mig och hur mycket av allt.

Det tredje steget är mentalt. Jag behöver vårda mig själv och koppla bort allt negativt och erkänna att nä, för närvarande orkar jag ingenting utöver det nödvändigaste. Det bara är så, och inget att göra åt annat än att vila, vårda och vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...